Jeesus ja aitafetissi

Imatralainen-lehti raportoi Human Culture -taidefestivaalin ohjelmistosta. Tässä mua koskevat osuudet:

Messias:

Mike Pohjola ja Juhana Petterssonin Messias on taidelarp, joka käsittelee etnisyyttä, uskontoa ja jumalten ääniä. Jokaisella pelaajalla on hetkensä jumalan valittuna. Jerusalem 30-33 jkr.

Jerusalemin asukkaat valitsevat keskuudestaan juutalaisten kuninkaan, joka on voideltu, messias. Jeesusta sellaisenaan ei ole olemassa, sillä hänen kokemuksensa on osa jokaisen pelaajan pelikokemusta.

Jokainen saa tilaisuuden kuunnella jumaltensa ääntä joko temppelissä, unessaan tai menemällä autiomaahan paastoamaan. Hahmot ovat juutalaisia, roomalaisia, filistealaisia ja assyyrialaisia, jotka kukin kokevat messiaan oman viitekehyksensä puitteissa.

Osallistuvan taiteen vahvuuksia hyödyntäen Messias ei anna pelaajalle purkitettua tulkintaa, vaan sallii hänen muodostaa oman messias-kokemuksensa pelin puitteissa. Samalla peli tarkastelee sitä, miten messiaasta tulee messias.

Portaikko:

Portaikko on Juhana Petterssonin osallistuva installaatio, joka käsittelee ihmisen halua sopeutua ja olla muiden kaltainen silläkin uhalla, että joutuu kieltämään itsensä.

Teoksen pari jakaa yhteisen seksuaalisen fetissin: rakkauden aitoja kohtaan. Harvinainen fetissi takaa, että on vaikea löytää toista ihmistä, jonka kanssa jakaa intohimonsa. Silloinkin, kun löytyy joku joka ymmärtää, halu olla niin kuin muut voi muodostua liian suureksi.

Related Post