Juhana Ropeconissa

Suomen paras, hienon tai ainakin suurin roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään Espoon Dipolissa 27. – 29. 7. 2012.

Mä olen mukana kolmessa ohjelmanumerossa:

Larp ja Taide
Su 13.00 –  Su 15.00, Sali 26 Paneeli
Järjestäjä: Katri Lassila, Vili Nissinen, Mike Pohjola, Juhana Pettersson
Keskustelussa larppaavat taiteilijat ja taiteelliset larppaajat luotaavat taiteen ja live-roolipelien suhdetta villin spekulaation ja tosielämän esimerkkien kautta.

Powerpoint-pelinjohtamisen alkeet
La 21.00 –  La 22.00, Klondyke Esitelmä
Järjestäjä: Juhana Pettersson
Kun pöytäpelejä rupeaa kerran vetämään Powerpointin avulla, ei takaisin ole menemistä. Tämä on työkalupakkiluento, jossa käydään läpi erilaisia pöytäpelin vetämiseen liittyviä temppuja ja tekniikoita joita voi käyttää, mikäli hollilla on videotykki ja läppäri. Ekspositio, sivuhahmot, sosiaaliset kaaviot, kaikki menee paremmin pienellä havainnolistamisella. Tätä esitelmää havannollistetaan esimerkeillä oikeista peleistä.

Pohjoismaisen larpin nykytila
La 18.00 –  La 19.00, Sali 26 Esitelmä
Järjestäjä: Juhana Pettersson
Pohjoismaista larppia käsittelevä artikkelikokoelma States of Play: Nordic Larp Around the World julkaistiin keväällä Solmukohdassa. Esitelmässä puhutaan kirjasta ja käydään läpi siinä esiintyviä uusia, hienoja tai kummallisia ideoita. Onko pohjoismainen larppi siirtynyt pois Pohjoismaista? Millaisia ovat venäläiset musikaalilarpit? Onko D&D sama asia kuin amerikkalainen unelma?

Näiden lisäksi suosittelen kahta muuta tapahtumaa:

Oletko seuraava Tähti?
Pe 17.00 –  Pe 19.00, Larp-tiski Larpit Aloittelijaystävällinen
Järjestäjä: Jelena Kivinen, Tuulia Hiltunen
Tule mukaan kilpailemaan paikastasi Suomen seuraavassa suosituimmassa bändissä, joka koostuu teini-ikäisistä mutanttitytöistä! Osallistut vuoden 2017 kohutuimpaan reality-sarjaan Palkintona on suosio ja kaikki keinot ovat sallittuja. Kilpailijoita äänestetään pois yksi tai muutama kerrallaan, kunnes vain lopullisen bändin jäsenet ovat jäljellä. Tilapäisiä liittoja, selkäänpuukottamista ja salaisia suhteita. Voit pelata kilpailijaa, joka tekee kaikkensa saadakseen paikan bändissä, tai tuomaria joka käyttää teinien kunnianhimoa hyväkseen. Suositusikäraja 15.

Lastenroolipeliprojektin julkistus
Pe 22.00 –  Pe 23.00, Klondyke Esitelmä
Järjestäjä: Mike Pohjola
Ennen oli saatavilla suomenkielisiä fantasiaroolipelejä, jotka oli suunnattu ensikertalaisille. Kokonainen sukupolvi aloitti ropettamaan punalaatikko-D&D:llä. Nyt aloittamaan pääsee vain, jos ymmärtää puhelinluettelon oloisen englanninkielisen sääntökirjan. Mike Pohjolan tavoitteena on Ropeconissa 2013 julkaistava crowdfundingilla rahoitettu suomenkielinen 6-12-vuotiaille suunnattu pöytäroolipeli, jossa on paljon siistiä seikkailumeininkiä, ja joka innostaa uuden sukupolven roolipelaamaan. Tietoa projektista, avunpyyntö ja crowdfunding-kampanjan avaus Ropeconissa. Tervetuloa mukaan!

Related Post