Roolipelaaja ceases publication

Roolipelaaja, the roleplaying magazine I edited, will fold. The current issue, 23, will be the last.

This is the full Finnish-language press release:

Roolipelaaja-lehti lopettaa toimintansa

Vuonna 2006 perustettu Roolipelaaja-lehti lopettaa toimintansa. Äskettäin ilmestynyt numero 23 jää lehden viimeiseksi. Asiasta päätettiin lehteä kustantavan Riimuahjo Oy:n hallituksen kokouksessa maanantaina 5.10.2009.

Roolipelaaja perustettiin alunperin pelilehtiä kustantavan H-Town Oy:n suojissa. Lehden lanseerasi ja hahmotteli ensimmäinen päätoimittaja Mikko Rautalahti. H-Townilla projektin puolesta taittoi peistä yhtiön silloinen toimitusjohtaja Petteri Moisio, itsekin roolipelaaja.

Yhdeksän numeroa myöhemmin lehti oli vakiintunut osaksi suomalaista roolipeliskeneä, muttei ollut silti saavuttanut kaupallisesti kannattavaa menestystä. H-Town päätti lopettaa lehden kustantamisen. Päätös tuli yllätyksenä juuri virkaansa astuneelle uudelle päätoimittajalle Juhana Petterssonille, jonka alaisuudessa ei oltu ehditty julkaista vielä yhtäkään uutta numeroa.

H-Townilla äskettäin lopettanut Moisio ei kuitenkaan halunnut, että Roolipelaaja lakkaa. Niinpä hän perusti yhdessä Petterssonin, Rautalahden ja muiden roolipelilehteen uskovien ihmisten kanssa Riimuahjo Oy:n, joka jatkaisi lehden kustantamista. Riimuahjo Oy perustettiin vakaumuksesta siihen että Suomessa täytyy olla roolipelilehti.

Roolipelaajaa oli tekemässä hyvin motivoitunut ja innokas avustajakunta, jonka juttuja oli ilo lukea. Valitettavasti lehti ei koskaan löytänyt riittävän suurta yleisöä, että toiminta olisi ollut kestävää. Roolipelaaja tuotti tappiota koko olemassaolonsa ajan. Roolipelaajaa tehtiin siis omistajien kustannuksella, mikä ei kustannukset huomioon ottaen voi jatkua loputtomiin.

Vaikka lehden tekeminen oli taloudellinen tappio, emme kadu sitä että ryhdyimme projektiin. Meillä on kaikilla kova usko roolipelaamiseen. Halusimme tehdä ammattimaista lehteä hyvin vähäisillä resursseilla, ja kiitos kaikkien loistavien ihmisten, jotka lehden tekoon osallistuivat, oli lopputulos aina vähän hienompi kuin mitä olosuhteet olisivat muutoin sallineet.

Roolipelaajan verkkosivut ja foorumi olivat aina olennainen osa lehden toimintaa. Nyt kun lehti lakkaa ilmestymästä, myös foorumi lopetetaan. Keskustelu jatkuu 31.10.2009 asti, jonka jälkeen sivusto lukitaan niin, että sitä voi ainoastaan lukea. Neuvomme on, että keskustelut siirretään erinomaiselle roolipelifoorumille osoitteeseen majatalo.org.

Haluamme kiittää lehden kaikkia avustajia, tukijoita ja tilaajia. Teidän kanssanne saimme aikaiseksi 23 numeroa lehteä josta olemme ylpeitä.

Riimuahjo Oy:n toimitusjohtaja Petteri Moisio

Roolipelaajan päätoimittaja Juhana Pettersson

Riimuahjo Oy:n muut omistajat
Mike Pohjola
Mikko Rautalahti
Jukka Seppänen
Mauno Joukamaa
Robert Malmberg

Lisätietoja: Juhana Pettersson, juhana@roolipelaaja.fi, 045 123 99 81.

Related Post

2 thoughts on “Roolipelaaja ceases publication

  1. Oh noes!
    Eipä tämä kyllä yllätä, mutta onpahan kaikki ainakin.

Comments are closed.