10 minuuttia aikaa jäi yli…

(Kuva: Matti Näränen. Lyhytelokuvan Pyhää maata kuvauksista.)

Olin mukana joukkueessa, joka osallistui Uneton48-lyhytelokuvakilpailuun. Ideana oli tehdä lyhäri alusta loppuun 48 tunnin kuluessa.

Ohjasin elokuvan yhdessä vaimoni Maria Petterssonin kanssa, ja olimme eilen illalla Andorrassa palauttamassa luomustamme yhdessä tuottajamme Elina Lindroosin kanssa. Palautustiskillä oli kuumottava laskuri. Olin itse paikalla ensimmäisenä, koska olin joutunut hakemana vielä yhden allekirjoituksen näyttelijäsopimukseen viime hetkellä. Maria tuli paikalle kun aikaa oli jäljellä 20 minuuttia palautuskuoren ja yhden DVD:n kanssa. Elina marssi sisään kun aikaa oli 10 minuuttia toisen DVD:n kanssa, ja saimme palautuksen tehtyä.

Viimeinen palauttaja juoksi sisään kun aikaa oli jäljellä 50 sekuntia.

Meidän aiheenamme oli historiallinen elokuva. Päädyimme Jatkosotaan, ja teemaksi tuli Suur-Suomi -fantasiointi. Yksi hulluimpia hetkiä, joita olen koskaan kuvauksissa kokenut, oli lauantaiyönä, kun hytisimme kylmästä Meilahden Biomedicumin takana kuvaamassa elokuvan viimeistä kuvaa. Näyttelijät hoilasivat Porilaisten marssia sydämensä kyllyydestä ja ajattelin, että miltäköhän tämä mahtaa näyttää noiden vartijamiesten mielestä, jotka kuikuilivat kauempana.

Elokuvan nimi on Pyhää maata.

Kilpailun ehtojen takia en voi laittaa elokuvaa esille tähän, mutta tiedottelen täällä aina, kun se on näytillä jossain, ja vuodenvaihteen jälkeen voin laittaa sen YouTubeen.

Kun elokuva oli palautettu, keräännyimme meille katsomaan, mitä olimme saaneet aikaiseksi. Onneksi oli shampanjaa jääkaapissa!

Työryhmä:

Rooleissä:

Sophia Wekesa

Amanda Kauranne

Matti Onnismaa

Rauha S. Virtanen

Osma Rautila

Aino Lappalainen

Mike Pohjola

Ohjaus: Juhana Pettersson & Maria Pettersson

Käsikirjoitus: Mike Pohjola

Kuvaus: Joona Pettersson

Leikkaus: Matti Näränen

Äänisuunnittelu ja äänitys: Pekka Aikio

Kuvaussihteeri: Aino Lappalainen

Tuottaja: Elina Lindroos

Musiikki: Jorma Kaulanen, Älymystö

(Kuva: Matti Näränen. Näyttelijä Matti Onnismaa ja kansallisromanttinen maisema.)

Related Post